به گزارش مشرق به نقل از فارس، دفاع مقدس واژهاي است که ضمن ارجگذاري بر باورها و تبلور ارزشهاي اخلاق و رفتاري، همواره حس نوستالژيک افرادي را که به نوعي با آن درگير بودهاند، برميانگيزد.
تصوير اين رويداد در قاب سينما حکايت ديگري است که ما در کشورمان بارها و بارها به تجربه شاهد آن بودهايم. سينماي موسوم به دفاع مقدس گونهاي از سينماي ايران است که با شروع جنگ تحميلي متولد شد اما دوران طلايي اين سينما تا اواسط دهه 70 بيشتر ادامه نيافت و در ادامه، پس از دوره بازگشت فرهنگي، پيشبيني بسياري که اميد به احياي دوباره اين گونه از سينما را بعيد ميدانستند، بااکران «اخراجيها» منتفي شد و در ادامه پي اقبال عمومي بينظير، رکوردشکني آن را شاهد بوديم.
فيلم «اخراجيها» با وعده خالق آن (مسعود دهنمکي) تبديل به سهگانهاي شد که علي رغم قاچاق آن از روي پرده سينما مخاطبان خود را حفظ کرد و همچنان به رکورد شکنياش ادامه داد.
آمار ارائه شده از اکرانهاي نوروزي خبراز اسقبال پرشورمردم از «اخراجيها3» دارد و بر خلاف معمول که آثار موفق در نمونههاي بعدي خود رو به افول ميروند، اين روند در مورد «اخراجيها3» صادق نبود.
بر اساس اين موج پديد آمده بر آن شديم تا به سراغ تماشاگران اين فيلم پرمخاطب برويم و از نظرات مخالف و موافق پرفروشترين فيلم تاريخ سينماي ايران مطلع شويم چرا که با وجود اين نظرات است که کارگرداني چون دهنمکي توانسته به موفقيتي اين چنين دست يابد، در ادامه گزارشي ميداني تهيه شده تا بينندگان از فراز و فرود «اخراجيها3» سخن بگويند در ذيل نظرات را ميخوانيد؛
* بازي قابل دفاع «اخراجيها3» را تماشايي کرد
فاطمه راستگفتار دانشجوي روابط عمومي، فيلم «اخراجيهاي 3» را در روزهاي نخستين اکران تماشا کرده ضمن جالب دانستن موضوع داستان فيلم معتقد است که بازيگران اين فيلم بازي قابل دفاعي را از خود ارائه دادند و در مجموع از تماشاي آن در ايام نوروز در مقايسه با فيلمهاي تلخ در حال اکران، لذت بردم.
* گريه و خنده شادي و غم در سکانسهاي «اخراجيها3» موج ميزد
عابديني دانشجوي کارشناسي ارشد «اخراجيها3» را بهترين نمونه سري فيلمهاي «اخراجيها» خواند، بيان داشت: فيلم «اخراجيها3» را در ايام نوروز ديدم، تقريبا سينماي انديشه مملو از جمعيت بود به طوري که بسياري مثل من بليت به دست در سالن نمايش به دنبال جا براي نشستن بودند.
وي استقبال از اين فيلم را به دليل شاد بودن اين اثر دانست و افزود: اين فيلم پر از نقاط سياسي و اجتماعي مسائل روز جامعه بود به خصوص خيلي ريز بين و دقيق برداشتهايي از اتفاقات اخير در آن منعکس شده بود؛ «اخراجيها3» به نوعي بهتر از «اخراجيها1 و2» بود چرا که شادي و غم را توامان نشان ميداد، به طوري که در بخشي از فيلم ميخنديديم و در سکانسي که جانباز شيميايي در آمبولانس و در بين جمعيت گير افتاده بود تقريبا اکثر تماشاگران تحت تاثير شديد آن قرار گرفته و گريه ميکردند.
* «اخراجيها3» خوب تمام شد و هيچ کس در انتظار عبارت «ادامه دارد» نيست
رافتي کارشناس زبان و ادبيات فارسي ضمن تائيد اين نظرات، «اخراجيهاي 1 و 3» را بسيار مطلوب دانست و اظهار داشت: برخي معتقند که در «اخراجيها3» کليشههاي دوران انتخابات بسيار پررنگ است اما من اينطور فکر نميکنم و تصورم براين است که تمام جرياناتي که مردم در دوران انتخابات در آن درگير بودند از ديد اصلاح طلبان به خوبي نمايان شده است.
وي ادامه ميدهد، چشمانداز اين شماره از «اخراجيها» به جانبازان شيميايي و اين که نسل سوم ميتوانند با نسلهاي گذشته اختلاف ديدگاه داشته باشند بسيار خوب منعکس شده است، اما در پايان فيلم نمايان ميشود که اين اختلاف ديدگاه ناشي از تبليغات و برداشتهاي گوناگون است چراکه نسل سوم به مانند اهالي جنگ مدافع سرزمينمان ايران هستند.
وي بر اين اعتقاد است که سابقه خوب «اخراجيها1 و2» مردم را به سينماها کشاند و استقبال خوب از اين فيلم نشاندهنده آن است که انتظار تماشاگران به ثمر رسيده است چراکه خيلي خوب به پايان رسيد و هيچ کس انتظار اين را ندارد که در تيتراژ پاياني عبارت «ادامه دارد...» را بر پرده سينما ببيند.
بر اين اساس، باز هم مخاطبان هستند که اثري را مثبت و يا منفي تلقي ميکنند چرا که سينما هم حرفهايي منتقل مي کند و نکته مهم در تمام اين موارد رعايت تعادل در سينما؛ ايجاز، ساده انگاشتن، وسواس کافي، دوري از افراط و تفريط، دوري از اسراف حرف و پيام و ذهنيت در کل الفباي سينما است که شايد در سه گانه «اخراجيها» آنچنان که بايد رعايت نشده باشد اما در ارتباط گيري با مخاطب موفق عمل کرده است و اين تحسين برانگيز است.
* کليت فيلم که جريان فتنه اخير را زير سوال ميبرد بسيار خوب بود
محمد احمدي 25 ساله؛ که به گفته خود به دنبال تريبوني براي بيان نظراتش درباره اين فيلم بود در پاسخ به سوال خبرنگارفارس درخصوص چرايي استقبال مردم از«اخراجيها3» گفت: کليت فيلم که جريان فتنه اخير را زير سوال ميبرد بسيار خوب بود، اما نشان دادن بسيجيها به عنوان عدهاي انسان تودهاي تلفن به دست، که بدون هيچ فکري با راپورت اين و آن حرکت ميکنند به راستي برايم سوال برانگيز بود!
* دليل مبارزه با اين فيلم را نميدانم
محدثه اميني 30 ساله معتقد است که «اخراجيها3» براي ايام نوروز يک فيلم مناسب و شاد بود که حرفهاي مهمي را براي قضاوت مردم مطرح ميکرد.
او در ادامه به فارس گفت: دليل اين همه حمله و هجوم به اين فيلم را نميدانم. شايد عدهاي با سازنده آن مشکل دارند و شايد هم حرفهاي تند و تيزي که در فيلم مطرح شده به مذاق بعضيها خوش نيامده...
«اخراجيها3» تاکنون در تهران و شهرستانها بيش از 2و نيم ميليارد تومان فروش داشته است.